Junija sve se s Hope udeležile našega drugega ”Mantrailing intenzivnega vikenda”. Vem, da beseda intenzivni se sliši ”OMG”, ampak v resnici je to cela ”žurka”. Res je, da se dela od jutra do večera, ampak družba, vzdušje in vsi doseženi napredki poplačajo ves trud.

JAZ IN HOPE V ELEMENTU

Naša skupina je bila tokrat sestavljena skoraj iz samih žensk. Edini samček, je bil mali Zaky, ki se seveda, ni prav nič pritoževal!.

Če se vprašate ’’A je deževalo???’’; Ne, bilo je sončno in toplo, in vse punce smo zelo lepo sodelovale. Če imaš ob sebi pravo družbo, veliko simpatičnih psov, vedno nasmejano in pozitivno inštruktorico Simono, ter prijetno vzdušje, se intenzivno delo spremeni v najboljšo obliko športa. 

Ja! zame in Hope je mantrailing šport, kjer lahko uživava skupaj.

BEST TEAM

A vas zanima kako se je odrezala Hope? Supe pridna je bila. Tokrat je zdržala cel vikend. Delala je od petka do nedelje brez večjih težav. Največja težava za Hope je, in ostane gozd. Gozd ji ni všeč zato, ker tla pikajo in tačke bubajo!.

Če te zanima kako se je Hope odrezala na prvem intenzivnem vikendu klikni na link: https://tacka.si/mantrailing/

KAJ JE MANTRAILING?

Mantrailing je posebna veja iskanja pogrešane osebe, v sklopu katere pes na dolgi (5m+) sledilki sledi osebi. Pomembno dejstvo je, da gre pri mantrailingu za sledenje specifičnega vonja točno določene osebe, osebni predmet le-te pa je psu predstavljen ob začetku iskanja.

http://www.mantrailing.si/omantrail.html

Pasji smrčki so pravi čudež!. Nikoli si ne bi mislila, da ima tudi moja Hope tak izostren voh, da lahko izvoha človeka ki je oddaljen 1km ali celo več.

Veste, da imajo kužki več kot 220 milijonov vohalnih receptorjev, v primerjavi s človeškimi 5 milijoni? In da se lahko prav vsak kuža prijavi na mantrailing. Velikost, pasma in leta sploh niso pomembna. Moja Hope je začela trenirat pri 5 letih.

HOPE

Priznam, da mi je mantrailing pozitivno spremenil življenje. Pri sebi sem opazila veliko zadovoljstvo po vsakem treningu – tisti dober občutek, ko veš, da si naredil nekaj koristnega zase in za svojega psa. Opaziš pa tudi česa vse je sposoben.

Po treningu pa smo tudi uživali!

Če bi radi izvedeli več o Mantrailingu v teoriji in praksi vas vabim, da se nam pridružite na Mantrailig delavnico v Kopru, 3.10.2020.

Uvodna mantrailing delavnica | Koper

Na vsa vaša vprašanja bo odgovarjala Simona Potočar Agrež – S področjem dela z reševalnimi psi se ukvarja že skoraj polno desetletje. Za njo pa so številne iskalne akcije pogrešanih oseb predvsem na področju Posavja, Dolenjske in Bele Krajine. Je predsednica Kinološkega društva za iskanje, zaščito in reševanje – IZAR, ki deluje znotraj Zveze vodnikov reševalnih psov Slovenije. 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.