[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Pečeš piškote za pse??? To je tvoj hobby?!? …ne ne, pravim jaz! To je moja služba. 🙂

Nikoli si nisem mislila, da bom kdaj pekla piškote za pse, a usoda je tako hotela in zdaj z veseljem ustvarjam ”srečo” za najboljše prijatelje…za naše kosmate prijatelje na štirih tačkah.

Peka zna biti zelo naporna, ampak tudi sproščujoča. V njej uživam, gnetenje testa za priboljške pa je v bistvu prava antistres terapija. Najlepši del mojega ustvarjanja so zadovoljne in navdušene štirinožne stranke. V drevoredu v Izoli, skoraj vsako jutro zadiši po sveže pečenih dobrotah, in kužki točno vedo kam se splača priti. Včasih priboljški izginejo, še preden uspem piškote spakirat v paketke.

V pekarni, razen muzike ki mi dela družbo in strank ki “uletijo” po nakupih sem sama, zato včasih pogrešam malo družbe.  In tako me je prešinilo, da bi lahko vsake toliko povabila v pekarno nekoga, ki bi mi z veseljem pomagal ter ob jutranji kavici klepetal z mano.[/vc_column_text][vc_single_image image=”1136″ img_size=”medium” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_border_circle_2″][vc_column_text]Na prvi zmenek sem povabila Leno. Leno sem spoznala eno leto nazaj, ko sem prvič v svoji trgovini za male živali MISS HOPE, organizirala predavanje – Sveža hrana za pse: kako in zakaj? Z Leno sva si zelo različne, ona rada piše, jaz pa raje ustvarjam, ona je rada pred kamero, jaz sem raje v ozadju, ona je bolj agresivna, jaz bolj mila…ampak imamo eno skupno stvar, ki nas reši – rade kofetkamo! 😀

Z Leno sva se takoj ujeli. Najini sestanki so kmalu prerasli v prijateljske kavice in prav fino je sodelovati s takšnimi ljudmi, ki imajo vedno veliko idej, in ki so seveda tudi pravi pasjeljubci <3[/vc_column_text][vc_single_image image=”1138″ img_size=”medium” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_border_circle_2″][vc_message style=”square” message_box_color=”green” icon_fontawesome=”fa fa-paw”]Če ste kdaj pomislili na to, da bi psa hranili s svežo hrano, potem gotovo že poznate ZHP –  Zdrava hrana za pse
Lena jo vodi že peto leto, in v tem času je postala pomembna info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve!
Lena je v zadnjih petih letih organizirala več kot 40 različnih predavanj in delavnic, ki jih je obiskalo več kot 1000 pasjih skrbnikov.
Na spletni strani ima objavljenih več kot 500 različnih prispevkov na temo sveže hrane za pse, receptov, idej, komplementarne veterine ter drugačnih pogledov na vzgojo in šolanje psov.

[/vc_message][vc_column_text]Z Leno sve se odločile, da bove spekle BUČKOTE – sezonske priboljške z BUČO HOKAIDO.

RECEPT:
1kg pirine moke
100g ovsenih kosmičev
500g buče
150g tune
5 jajc
…in vodo po potrebi!

[/vc_column_text][vc_single_image image=”1143″ img_size=”medium” alignment=”center”][vc_column_text]Bučo sve z Leno narezale na manjše koščke. Vse smo dale v veliko kozico,  zalile z vodo, in ko je voda zavrela, kuhale približno 15 minut.

V tem času smo spile ”caffe”  ☕☕

Kasneje je Lena bučo zmiksala s paličnim mešalnikom, in dodala tuno in jajca.[/vc_column_text][vc_single_image image=”1144″ img_size=”medium” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_border_circle_2″][vc_column_text]Vse mokre sestavine sve prelile v skledo s suhimi sestavinami (pirina moka in ovseni kosmiči), ter dobro premešale.

Jaz sem bolj dirigirala celoten postopek, Leno sem pa izkoristila za delo! 😎

[/vc_column_text][vc_single_image image=”1140″ img_size=”medium” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_border_circle_2″][vc_column_text]Ko je zmes pripravljena, se začenja najbolj zabaven del. Kreacija piškotov. Jaz in Lena nisve veliko komplicirale. Testo sve razvaljale, in razrezale na kvadratke (trenirančke).

Trenirančki so majhni priboljški, krhki in ravno pravšnje velikosti za velik ali majhen pasji gobček! … Velikost je primerna za trening in šolanje!

[/vc_column_text][vc_single_image image=”1139″ img_size=”medium” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_border_circle_2″][vc_column_text]No, pa smo skoraj pri koncu! … zdaj pekač postavimo v ogreto pečico (180 stopinj celzija) in pečemo približno 20 minut.

Z Leno pa greva spit še eno kavico ☕☕

…in najbolj zaželjeni priboljški z bučo in tuno so ”pronti” (=pripravljeni) … pač, sem primorka! :D[/vc_column_text][vc_single_image image=”1141″ img_size=”medium” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_border_circle_2″][vc_column_text]Hvala Leni da je sprejela moje vabilo, in da mi je popestrila ta turoben novemberski dan. Res jo moram pohvaliti, saj je pridno delala in upoštevala vsa moja navodila. Priboljški so super lepi in super fini. Jutri pa že lahko pripeljite kužka na degustacijo Leninih priboljškov.

Prvi del rubrike ”Katja kuha…za kužke” VIP EDITION se tukaj konča!

Vas zanima kdo bo z nami naslednjič?!

[/vc_column_text][vc_message message_box_color=”vista_blue”]NAMIG. Z nami bo lepa, mlada in obetavna punca. Ima dolge blond lase in 2 simpatična kužka![/vc_message][/vc_column][/vc_row]